IIS Application Pool, Event Id 5059

IIS 7 kullandığım bir sistemde DefaultAppPool servisi çalışır çalışmaz duruyordu. Event Viewer’de görüntülenen açıklama şu şekildeydi;

EventId 5059:
“Application pool DefaultAppPool has been disabled. Windows Process Activation Service (WAS) encountered a failure when it started a worker process to serve the application pool.”

Bu hatanın nedenlerini inceledikten sonra, sorunun AppPool’a tanımladığım kullanıcı hesabının değişen şifresinden kaynaklandığını tespit ettim. Parola değişim süresi dolduğunda şifremi değiştirmiştim fakat problemin  bir ay sonra ilk yeniden başlatmada yaşanması neden-sonuç ilişkisi kurmamı zorlaştırdı.

AppPool için tanımlanan kullanıcı adı ve parolayı güncelleyip servisi yeniden başlattığınızda sorun çözülecektir.

Doğru bir yapılandırmada SQL ve AppPool için farklı bir kullanıcı tanımlanması ve bu kullanıcıların parolalarının zaman aşımına uğramaması gerekiyor. Tabi bunu yapmadıysanız ve bu satırları okuyorsanız umarım yardımcı olmuştur.

Yaşadığım hatada işleri zorlaştıran IIS’in kullanıcı düşmanı LOG sistemine de dikkat çekmek istiyorum. Problemin nedenini bir satırda yazmak çok zor olmasa gerek. Bir LOG sistemi NE, NEDEN, NE ZAMAN sorularına yanıt vermiyorsa kullanıcı dostu olmaktan uzak olacaktır.



Bir yanıt yazın

(gerekli)